I dag skal vi høre om madkultur. Vi kender den almindelige madkultur til hverdag, hvor vi spiser mere eller mindre spændende og udfordrende mad. Vi spiser som regel for at blive mætte, så vi kan klare en dags arbejde. Nogle gange når vi skal forkæle og selv eller hinanden, er maden dog særligt fint tilberedt. Mad er en stor del af dansk kultur, og hver højtid har sine traditioner, og fjernsyn og ugeblade bugner af tips og tricks til store madoplevelser i hjemmet.
0 Comments
Kristen ateisme har haft sit indtog i teologi og kirke igennem de seneste år. Lars Sandbeck har udfoldet og forklaret hvad det er, og hvorfor kristen ateisme tilsyneladende vinder indpas. Andre har diskuteret kristen ateisme og indlægget her rummer såvel forklaring som diskussionen.
I dette indlæg har jeg forsøgt at samle en række innovative tiltag af præster (listen er langt fra komplet). Innovation er for tiden et nøgleord i debatten om fremtidens kirke. Bedøm selv, om tiltagene er fede eller fjumrede, og skriv en kommentar om, hvorvidt du bliver inspireret af videoerne.
Krucifikset i (6840) Oksbøl har været udsat for hærværk mange gange. Hvorfor er folk sure på krucifikset? Engang var den stridens æble i et opgør mellem en pietistisk, nidkær præst og en vestjysk valgmenighed. Et nyt krucifiks hænger i fred i Oksbøl, men det gamle udsættes for hærværk i Esbjerg.
Forhistorien til dagens evangelietekst er, at Jesus var oppe på et højt bjerg sammen med sine apostle, Peter, Jakob og Johannes. På bjerget viste Gud sig for dem alle, og sagde med sin tordenrøst, at Jesus er hans søn. Vi kender det som forklarelsen på bjerget, for derefter kunne der ikke længere være tvivl om, hvem Jesus er. Gud selv havde jo sagt, at han er Kristus, dvs. Guds søn og verdens frelser. Med den oplysning blev der lukket for diskussionen. Således oplyste gik de alle ned fra bjerget for at lyse op blandt folk.
I dette indlæg gengiver jeg en forordning fra 1844 både med scanninger af dokumentet samt en afskrift.
Hvorfor sidder du netop dér, på den plads, her i kirken? Hvilke bagtanker har du haft med at sætte dig lige præcist dér? Der må da være en grund til, at du har sat dig der. Der må da være et motiv. Er det fordi du vil være ydmyg, at du sætter dig bagerst? Eller har du sat dig forrest for at komme tættere på døbefonten og alterbordet?
Fastelavn er en tid med sjov og ballade især for børn. Traditionen med at klæde sig ud og slå katten af tønden er meget gammel, og børnene får altid store øjne, når man fortæller dem, at der engang faktisk var en levende kat i tønden. Ordet fastelavn stammer fra tysk og betyder 'aftenen før fasten'. Fastelavn er på den måde en optakt til den fastetid, der fører os hen til påsken. Og når vi danskere skal faste, gør vi det ikke på tom mave.
|
Arkiv
February 2023
|